Versenyértesítő

A versenyértesítő letölthető innen:

versenyértesítő

 

Magyarország 2020. évi Tájékozódási Futó Nyílt Középtávú Országos Egyéni Bajnoksága (KOB)
és Nyílt Országos Váltóbajnoksága (OVB)

VERSENYÉRTESÍTŐ

Általános információk

 

Rendezőség:

Rendező: a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség megbízásából a Veszprémi Honvéd SE Tájfutó Szakosztálya
Elérhetőség: 8200 Veszprém, Wartha Vince utca 3.; vhs.tajfutas@gmail.com; +36-70-330-4253
Elnök: Németh Zsoltné
Titkár: Bálint Bence
Versenyigazgató: Molnár Péter
Pályakitűzők: ifj. Vass Tibor (KOB selejtező), Molnár Zoltán (KOB döntő), Molnár Péter (OVB)
Rajt felelős: Varsányi Attila
SI felelős: Józsa Gábor, Ambrus Sándor, Kovács Balázs
Járványügyi felelős: ifj. Vass Tibor
Ellenőrző bírók: Marosán Dávid (KOB), Tokaji Mónika (OVB)

Védnökök:

A verseny fővédnöke: Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere
A verseny védnökei:
Bugár József, az MTFSZ elnöke
Campanari-Talabér Márta, Várpalota Város Polgármestere
Fodor-Bödös István, Tés Község Polgármestere
Szűcs Pál, MH Összhaderőnemi Parancsnokság vezetője, Veszprémi Honvéd Sportegyesület elnöke

Program:

Középtávú OB selejtező: 2020. augusztus 22. 10:00
Középtávú OB döntő: 2020. augusztus 22. 15:30
Váltó OB: 2020. augusztus 23. 10:00

Versenyforma:

Középtávú OB: Nyílt, középtávú, nappali, kétfordulós (szenior II. kategóriákban egyfordulós) egyéni bajnokság
Váltó OB: Nyílt, nappali, egyfordulós, váltóbajnokság

Versenyközpont:

Várpalota-Tés között, GPS-koordináták: 47.2321, 18.1198
A versenyközpontot versenyterület veszi körül, kérjük, hogy csak a kijelölt területeken tartózkodjatok, tanulmányozzátok a lejjebb található aréna vázlatokat!
Figyelem! A versenyközpont teljesen nyílt területen helyezkedik el, nincs árnyék, akinek van klubsátra, az hozza magával, és állítsa fel az erre kijelölt területen. Köszönjük!

Megközelítés:

A Várpalota–Tés közötti 8213 sz. műút királyszállási elágazójától (47.2398,18.11578) 1100 m földúton kék szalagozás mentén, a lekanyarodás bójával jelölve. A földút mindkét oldala versenyterület, kérjük, hogy ne térjetek le róla!

Parkolás:

Parkolni kizárólag az erre a célra kijelölt parkolóhelyeken lehetséges: személygépkocsiknak a VK közvetlen közelében (parkolási díj napi 300 Ft/gépkocsi, kérjük hogy készítsétek elő az összeget), nagybusszal érkezőknek a királyszállási elágazó parkolójában (47.2398,18.1158). A Várpalota-Tés műút szélén parkolni szigorúan tilos!
Kérjük a parkolásnál az irányítók utasításait betartani!

Jelentkezés:

Kérjük, hogy csak az egyesület képviselője jelenjen meg a jelentkeztetésnél és a sorban állásnál tartsátok be a COVID-19 járvány miatt ajánlott szokásos távolságot!
augusztus 21-én pénteken 17:30-19:30 között a Pannon Egyetem Központi Kollégiumában (Veszprém, Egyetem utca 12.);
augusztus 22-én szombaton 7:30-9:00 között a versenyközpontban;
augusztus 22-én szombaton 13:30-14:30 között a versenyközpontban azon klubok számára, akik csak a KOB döntőn indulnak;
augusztus 23-án vasárnap 8:00-9:00 között a versenyközpontban azon klubok számára, akik csak a Váltó OB-n indulnak.
A váltó rajtszámokat a jelentkezéskor kell átvenni.
Egyéni jelentkezésre nincs lehetőség, a versenyanyagot csak egyben adjuk ki a kluboknak!

Helyszíni nevezés, módosítás:

A helyszínen csak a Nyílt kategóriákban, az üres helyekre lehet nevezni: 1500 Ft nevezési díj + 1000 Ft pótdíj ellenében.
Az SI számokat augusztus 20. (csütörtök) 20:00-ig, e-mailben jelezve (vhs.tajfutas@gmail.com), ingyenesen regisztráljuk, módosítjuk. Ezt követően a helyszínen 300 Ft/db adminisztrációs díjért lehet ezt kérni.
A váltó összeállításokat kizárólag az ENTRY-n keresztül, augusztus 22. szombat 20:00-ig lehet leadni, azokat vasárnap reggel hozzuk nyilvánosságra, addig bizalmasan kezeljük! Egy kategóriában több azonos klubbeli csapat esetén kérjük, hogy az erősebb csapatot adjátok meg a kisebb rajtszámhoz! A névszerinti leadáskor kérjük figyeljetek az SI dugókák helyes megadására is! Kérjük, ha napi versenyengedélyt igénylő versenyzőt neveztek a váltóra, minél előbb jelezzétek e-mailben!
A bajnokságok és a nyílt futamok nevezési díj fizetése átutalással, a VHS OTP 11748007-20905062 számú bankszámlájára, 2020. augusztus 17-ig bezárólag. Számlaigényeteket kérjük a pontos számlázási cím (adószám is kötelező!), és az átutalt összeg megadásával a vhs.tajfutas@gmail.com címre küldjétek meg! A számlákat elektronikus úton fogjuk kiküldeni számotokra arra az e-mail címre, ahonnan a számlaigénylés érkezett.
A helyszíni nevezésekről csak utólag, elektronikusan vagy postai úton tudjuk a számlát eljuttatni hozzátok.

Terep:

Középhegységi terep 300–500 méteres tengerszint feletti magassággal, általában jó futhatósággal és láthatósággal. A terepet több nyílt, és részben nyílt terület teszi változatossá. Egyes részein sűrűbb növényzet is előfordul, itt a láthatóság és a futhatóság korlátozott. Meredek falú völgyekkel és éles gerincekkel szabdalt területek mellett lapos, elnyúló domborzati formák váltják egymást, helyenként nagyobb méretű sziklák és kövek találhatóak. Az áthatolhatatlan sziklafalak 10-15 méter magasak is lehetnek, óvatosan közelítsétek meg őket felülről! Az úthálózat közepesen sűrű. A terepen aktív erdészeti és vadászati tevékenység zajlik , illetve egy része katonai gyakorlótér, ezek tipikus objektumai megtalálhatók.
A területet intenzíven használják a krossz-motorosok, ezért több helyen motoros ösvények alakultak. Ezek néhány vékony egynyomos ösvénytől a több ágú, eróziót okozó, árokszerű képződményig sokfélék. Az alapos térképezés és a változások nyomon követése ellenére előfordulhat, hogy bizonyos, kevésbé járt nyomvonalak kevéssé láthatók,
másokat erősebben kijárnak! Emellett bárhol előfordulhatnak új ösvények, motoros nyomok! Ez utóbbiakat a térkép nem jelöli.
A terület egy része katonai lőtér, emiatt különféle honvédségi robbanóanyagok maradványai bárhol előfordulhatnak. A területgazda honvédelmi egység lőszermentesítése a verseny előtt megtörténik. Ennek ellenére nyomatékosan figyelmeztetünk mindenkit, hogy a versenyterületen esetlegesen található, veszélyesnek ítélt, de fel nem ismerhető tárgyak érintése, mozgatása tilos és életveszélyes! Kérjük az edzőket, szülőket erre külön hívják fel a gyerekek figyelmét! Ilyen tárgyak fellelése esetén a rendezőséget értesíteni kell!

 

Térkép:

A terepről korábban nem készült tájfutó térkép.
Középtávú OB: FN14-45 kategóriák 1:10000 / 5 m, mérete 300×210 mm FN50+ kategóriák: 1:7500 / 5 m, mérete 300×210 mm
Váltó OB:
FN14-145 kategóriák: 1:10000 / 5 m, mérete 210×300 mm
FN165-205 kategóriák: 1:7500 / 5 m, mérete 210×300 mm
A térképeket Tóth Gábor készítette 2020. tavaszán.
A térképek digitális nyomtatással, vízálló pretex papírra készülnek.

Különleges térképjel:

 

Térképrészletek:

 

Pontfelszerelés:

Állvány, narancssárga-fehér bója, szúróbélyegző, SI doboz.

Pontérintés:

A versenyt a SPORTident elektronikus rendszerrel bonyolítjuk le; ha az SI-doboz nem jelez, akkor a térképre kell lyukasztani. Az SI dobozok érintésmentes módra lesznek programozva. Akik nem rendelkeznek saját dugókával, a helyszínen bérelhetnek, ennek díja 300 Ft/futam (14 éves korig ingyenes); SIAC dugóka bérleti díja 600 Ft/futam.
Felhívjuk a figyelmet a Versenyszabályzat 17.6 Hiányzó elektronikus pontérintés pontjára!

Pontmegnevezés:

Megtalálható a térképen. A KOB selejtezőn és döntőn a pótszimból a rajtkordonba való beállás előtt vehető el, az OVB-n a verseny formájából adódóan pótszimbólt nem biztosítunk. A nyílt kategóriákban egyik nap sincs pótszimból. Környezetvédelmi okokból a pótszimból felerősítéséhez ragasztószalagot nem biztosítunk, használjatok szimbóltartót!

Eredményközlés:

A versenyközpontban on-line eredményközlő rendszert fogunk üzemeltetni. Azokon a WiFi-t használni tudó eszközökön, amelyek rendelkeznek WEB böngészővel is, folyamatosan követni tudjátok az eredményeket. Az eredmények ingyenes WiFi szolgáltatáson keresztül lesznek elérhetőek, mobil Internet használata nem szükséges.
Technikai adatok: SSID: result (nyílt rendszer, jelszó nélkül lehet csatlakozni hozzá). A böngészőbe a http://result.hu-t kell beírni. Itt a verseny egyszerűsített honlapját éritek el, ahonnan egy kattintással el tudtok navigálni az on-line eredményekhez. Ki kell választani a kívánt kategóriát, valamint be kell állítani a frissítés időközét (30 másodperc, 1 perc, 2 perc vagy 5 perc).
Kérdés esetén szívesen segítenek a rendezők. A versenyközpontban külön sátorban elhelyezett kivetítőn az eredmények folyamatosan követhetőek lesznek.

Szállás:

Szállásajánlataink a verseny honlapján: https://kvob2020.veszpremihonved.hu/ajanlo/
A szállásigényeket önállóan, a megadott elérhetőségeken kell intézni. Fizetés a szálláshelyeken a velük egyeztetett módon.

Szállítás:

Nem tervezünk, e-mailben jelzett igény esetén megpróbálunk segíteni.

Díjazás:

A kategóriák győztesei elnyerik a Magyarország Középtávú Bajnoka, illetve a Magyarország Váltóbajnoka címet. Az 1–3. helyezettek érem és tisztelet díjazásban, a KOB F/N 14–21 kategóriáinak 4–6. helyezettjei oklevél díjazásban részesülnek. A Nyílt kategóriákat nem díjazzuk.

Frissítés:

A befutó versenyzők a célban palackos ásványvizet kapnak.

A rajtkaranténokban tartályos ivóvizet biztosítunk. A víz vételezéséhez mindenki hozzon saját eszközt, lehetőleg PET palackot, amit a rajtolás előtt a szelektív gyűjtőbe el tud dobni.

Szelektív hulladékgyűjtés:

A Versenyközpontban szelektív hulladékgyűjtő BIG-BAG zsákok lesznek kihelyezve (PET, papír, fém). Kérünk mindenkit, hogy figyeljen oda, hogy minden hulladék a megfelelő gyűjtőbe kerüljön. A PET palackokat és az aludobozokat mindenki tapossa laposra, mielőtt eldobja!
A kommunális hulladékot külön gyűjtjük, de lehetőleg, aki teheti, vigye haza azt!

Tisztálkodás, WC, higiénia:

A versenyközpontban és a rajt karanténokban mobil WC-ket állítunk fel, illetve a tisztálkodási vízigényt lajtos kocsiból biztosítjuk, amihez biológiailag lebomló szappant biztosítunk.

COVID-19 intézkedések:

• A versenyközpontban kézfertőtlenítő gélt helyezünk ki, minél sűrűbben használjátok!
• Kerüljétek a kézfogásokat, testi kontaktussal járó üdvözléseket, tartsatok biztonságos távolságot!
• A könyökhajlatotokba köhögjetek / tüsszentsetek,
• Lehetőleg kerüljétek a szájatok, orrotok és szemetek érintését,
• Aki bármilyen betegség jeleit tapasztalja magán (nem csak a koronavírusét), inkább maradjon otthon és forduljon orvoshoz!

MH Amatőr Bajnokság:

A Középtávú OB selejtező egyben a Magyar Honvédség Amatőr Tájfutó Bajnoksága is, amelyen minden honvéd klub színeiben induló versenyző automatikusan részt vesz. A verseny eredményhirdetésére 18:15-kor kerül sor.

Egyéb:

• A versenyen kereskedelmi tevékenység kizárólag a rendezőség engedélyével lehetséges.
• Rendezéstechnikai kérdésekben a Bajnoki rendszer és a Versenyszabályzat vonatkozó rendelkezései érvényesek.
• A versenyen mindkét nap óvodát működtetünk. Szombaton 9:30-13:00 és 15:00-18:30 között, vasárnap 9:30-13:00 között.
• Versenyorvos mindkét nap a VK-ban található.
• A Versenyközpontban mindkét nap masszőr működik 20′ izomlazító – frissítő masszázs 2000 Ft / alkalom áron. Előzetes bejelentkezés: Mészáros Viktória 30/7482760. Elérhetőség: napfenymasszazs.hu
• A versenyközpontban büfé üzemel, hideg-meleg ételekkel.
• A versenyen kutyával futni tilos, és a Cél területén is csak pórázon lehet kutyát vezetni.
• A résztvevők (versenyzők, kísérők, nézők) elfogadják, hogy a versenyen készült képek, videó felvételek – ellenkező értelmű írásos nyilatkozat hiányában – a nyomtatott és elektronikus sajtóban, ezen belül az interneten is közzétehetőek.
• A versenyen mindenki saját felelősségére indul!
• További információ az mtfsz.hu adatbankjában és a verseny honlapján: https://kvob2020.veszpremihonved.hu/

 

Középtávú Országos Bajnokság

 

 

Szabályok:

A selejtezőkből kategóriánként 24 fő jut az A döntőbe, a következő 24 fő a B döntőbe, stb. A külföldi állampolgárságú versenyzők beszámítanak a továbbjutó létszámba. Amennyiben a selejtezőkből valamelyik döntőben az 5 fős létszám nem biztosítható, akkor az érintett versenyzők az eggyel magasabb besorolású döntőben indulhatnak.
40 fő nevezési létszámig egy futam van, 41–80 fő esetén két futam, és így tovább, 40 főként 1–1 futam. A benevezett versenyzőket a rendezőség futamokba osztja oly módon, hogy a nevezettek közül a kategóriának megfelelő évi alapranglistáján legjobb 20 (21) helyen lévő versenyzőt arányosan osztja szét az alábbi táblázatnak megfelelően:

Létszám: 41-80   

1. futam      2-3-6-7-10-11-14-15-18-19

2. futam  1-4-5-8-9-12-13-16-17-20

Létszám: 81-120

1. futam 3-4-8-12-13-18-19

2. futam 2-6-7-11-14-17-20

3. futam 1-5-9-10-15-16-21

A többi nevezőt hozzájuk sorsolja úgy, hogy egy egyesület versenyzői matematikailag a lehető legjobban legyenek elosztva a selejtező csoportok között. Az 1–20(21) fő szétosztása erősebb szabályozás, így előfordulhat, hogy az azonos egyesülethez tartozó versenyzők egy futamba kerülnek.
A selejtező alapján döntőbe került versenyzőket a selejtező fordított eredménysorrendjében kell beosztani. A selejtezőt érvényes eredmény nélkül teljesítő, és a selejtezőn el nem indult versenyzők a legalacsonyabb szintű döntőben, a mezőny elejére sorsolva indulhatnak. A selejtezőt érvényes eredmény nélkül teljesítők automatikusan, míg a selejtezőn el nem indult versenyzők csak abban az esetben kerülnek sorsolásra, ha azt a selejtező utolsó rajtidejéig jelzik a rendező felé.
A selejtezőn érvényes eredmény nélkül végző versenyzők a döntőben nem minősíthetők. Ha több futam volt, akkor a legmagasabb sorszámú futam első helyezettje indul utolsónak, majd csökkenő futamszámok, és a növekvő helyezési számok határozzák meg a sorrendet. A futamokban keletkezett holtverseny esetén a döntő rajtlista készítése érdekében a helyezési számot sorsolással (pl. pénzfeldobással) kell eldönteni a holtversenyben érintett versenyzők között. Például, ha az egyik futamban két 6. helyezett volt, akkor pénzfeldobással kell eldönteni, melyik versenyző kapja a 6. és melyik a 7. helyezési számot a döntő rajtlista készítése előtt. Ha a döntőbe jutás határán történik holtverseny, mindkét (vagy több) érintett versenyző a magasabb szintű döntőbe jut.

A selejtező nélküli bajnokságokon, illetve a selejtezőre nem kötelezetteket a döntőben véletlenszerűen kell sorsolni a Versenyszabályzat előírásai szerint.

Rajt:

Selejtező:

VK – Rajt: 1400 m / 10 m kék-fehér szalagozás (karantén 800 m)

Döntő:
VK/Cél – Rajt1: 2200 m / 70 m kék-fehér szalagozás (karantén 800 m)
VK/Cél – Rajt2: 1000 m / 10 m kék-fehér szalagozáson (karantén 800 m)
A Rajt2-ből indulnak az egyfordulós szenior kategóriák, az N50A, F60A, F65A, és minden B, C, D döntős kategória. A többi kategória a Rajt1-ből indul.

Karantén:

Selejtező
A rajtkaranténba (VK-tól 800 méter) 40-ig be kell jelentkezni, a célkarantént 40-ig nem lehet elhagyni. A rajtkarantén 30 perccel a null-idő előtt nyit és mindenkinek érintenie kell a belépésnél található check dobozt.

Döntő
A rajtkaranténban (VK-tól 800 méter) 40-ig be kell jelentkezni, a célkarantént 40-ig nem lehet elhagyni. A rajtkarantén 30 perccel a null-idő előtt nyit és mindenkinek érintenie kell a belépésnél található check dobozt.
A két verseny karantén belépése ugyanott található. A karanténban és a rajtban hagyott felszereléseket visszaszállítjuk.

Rajtolás módja:

-3 perc: beállás
-2 perc: törlés, ellenőrzés
-1 perc: térkép mellé állás
0 perc: térképfelvétel, rajtolás
Időrajt-térképrajt távolság:

Selejtező
25 m / 0 m, kötelező útvonal mentén

Döntő
S1: 50 m / 10 m, kötelező útvonal mentén
S2: 25 m / 0 m, kötelező útvonal mentén

Cél:

Selejtező
Kihelyezett célt alkalmazunk, amelynek távolsága a versenyközponttól 1700 m / 120 m szint. Innen narancssárga színű szalagozáson lehet visszajutni a VK-ba. A szalagozás versenyterületen halad keresztül, az arról való letérés kizárást von maga után! A kiolvasás a VK-ban történik!
Aki 13:00-ig nem olvas ki, nem kerül sorsolásra a döntő futamon!

Döntő
Cél a VK-ban.

 

A döntő rajtterve:

Az egyes kategóriák első rajtideje:

 

Versenyidő:

90 perc mindkét futamon.

Eredményhirdetés:

A versenyközpontban, tervezett időpontja: 18:30.

Nyílt kategóriák:

A selejtező alatt 80 és 140 között rajtolhatnak startdobozzal a jelentkezéskor kapott jegy leadása után. Rajtlista nem készül. A karantén szabálya a nyíltban indulókra is vonatkozik, vagy 40 előtt vagy 80 után léphetnek csak oda be!

Pályaadatok:

 

selejtező >>>

KategóriaTávSzintEp.TávSzintEp.
N14-12,3708F14-12,57511
N14-22,3708F14-22,58011
N16-12,4759F16-13,611011
N16-22,4759F16-23,610511
N18-13,2909F18-14,313012
N18-23,2909F18-24,213512
N203,29511F204,217514
N21-13,812013F21-15.021015
N21-23,712013F21-24,921015
N353.0909F354,414013
N402,8858F40-13,912515
N452,6808F40-23,912015
N50-12,3757F45-13,910512
N50-22,3757F45-23,911512
F50-13,310016
F50-23,310516
F553,210011
Nyílt TR4,214514F602,6959
Nyílt könnyű2,2706F652,4757

 

döntő >>>

KategóriaTávSzintEp.KategóriaTávSzintEp.
N14-A2,210014F14-A2,311014
N14-B1,811010F14-B2,314011
N14-C1,811010F14-C2,314011
N16-A2,817014F14-D2,314011
N16-B2,11209F16-A3,321013
N18-A3,119514F16-B2,414012
N18-B2,414012F18-A4.021517
N20-A3,824016F18-B3,118513
N21-A4.022517F20-A4,524518
N21-B3,118513F21-A5,127520
N35-A3,113514F21-B3,820018
N40-A3.012013F21-C3,820018
N45-A2,511014F35-A4,224015
N45-B2,11209F40-A3,922515
N50-A2,412511F40-B3,116013
N50-B2,11209F45-A3,822014
N55-A2,212011F45-B3,116013
N60-A2,211511F50-A2,916515
N65-A1,7859F50-B3,118513
N70-A1,6758F50-C3,118513
N75-A1,6758F55-A2,814514
F55-B2,414012
F60-A2,415512
F60-B2,11209
F65-A2,313511
F65-B2,11209
F70-A2,212012
F75-A1,99012
F80-A1,6808

 

 

 

Országos Váltóbajnokság

 

 

Null-idő:
10:00

Kombináció:
Szakasz felcserélős (farsta)

Bemutató:
A tömegrajtot, átfutást, célba érkezést, váltást, kifutást 9:45-kor fogjuk bemutatni.

Rajtszám:
A rajtszámok az alábbi rendszerben lesznek kiosztva:
• első 2-3 karakter a korosztályt jelöli;
• további 2 karakter a korosztályon belüli számot, a férfiak 01-től, a nők 51-től sorban (az első hat helyezett a tavalyi helyezések alapján);
• a pont utáni szám a futási sorrendet jelöli.

Példák:
14551.3 – az N145 tavalyi bajnok váltójának (PVM) harmadik futója
2106.1 – az F21 tavaly hatodik helyezettjének (SDS) első futója
A rajtszám viselése kötelező! A rajtszámhoz biztosítótűt mindenki hozzon magával!
Tömegrajt:
A célvonal mellől rajtolnak majd az első futók, a földre letett térképek mögé kell beállni a törlés és ellenőrzés után.

Időrajt-térképrajt távolság:
180 m / 5 m, kötelező útvonal

Tömegrajtok indulási időpontja:

0: N185, F185, F205
15: N14, N165, F14, F165
30: N16, N145, F16, F145
45: N18, N125, F18, F125
60: N20, N105, F20, F105
90: N21, F21
180: addig el nem rajtolt versenyzők (második, harmadik futók)

Átfutás:
A cél mellett átfutópontot érintenek a pályák.
Az N185 és F205 kategóriában egy alkalommal, 700-1100 méterrel a cél előtt.
A többi kategóriában két alkalommal: először a táv 30-50%-ánál, másodszor 700-1300 méterrel a cél előtt.
Az átfutópontot kb. 50 méterről lehet figyelni, be is lesz rádiózva a szpíkerhez, de nem lesz minden versenyző bemondva.

Pálya:
A pályák vonalvezetése bonyolult. Kérünk mindenkit, hogy figyeljen a pontok sorrendjére! A pontok sorszámozása egyértelmű, de előfordulhat, hogy egy átmenet vonala érinti egy másik pont karikáját.

 

Váltás:
A csapatok felelőssége figyelni a pályát teljesítő társuk érkezését. Az utolsó átfutó ponton áthaladó versenyző váltótársa beáll a váltózónába, ahonnan ezt követően már nem jöhet ki. Javasoljuk a tömegrajtok előtt, illetve a váltózónába történő belépés előtt elvégezni a törlést és ellenőrzést, a dobozok a váltózóna bejáratánál lesznek elhelyezve. A kifutó versenyző a váltózónában magához veheti a rajtszám alapján beazonosított, összetekert térképet. A megfelelő térkép kiválasztása a versenyző felelőssége, de a rajtszemélyzet segít odatalálni. A térképet csak a váltás (kézráütés) után lehet kitekerni és megnézni!

Befutás:
Minden befutó versenyzőnek a váltás után érintenie kell a célvonal mögött elhelyezett céldobozt. A céldoboz nem lesz érintésnélküli módban, ezért a SIAC dugókákat is bele kell dugni. A harmadik futók között a mellsík síkja dönt a célvonalon való áthaladás pillanatában, függetlenül a céldoboz ezt követő érintésének sorrendjétől. A befutási sorrendet a célbíró dönti el. Holtverseny nem lehetséges, minden befutót eldönt a célbíró!

Térképleadás:
A befutó versenyzők a térképüket kötelesek leadni. A leadott térképek az utolsó tömegrajt után (előreláthatólag 13:00-tól) vehetők fel.

Versenyidő:
90 perc / fő

Eredményhirdetés:
A versenyközpontban, tervezett időpontja: 14:00.

Nyílt kategóriák:
180 és 240 között rajtolhatnak startdobozzal a jelentkezéskor kapott jegy leadása után. Rajtlista nem készül.

Pályaadatok:
A kombináció függvényében ±100 m eltérés lehetséges!
Mivel a szintkülönbség futónként különböző, ezért a térképen levő pontmegnevezésben nem lesz feltüntetve.

 

1. futó2. futó3. futó
KatTávSzintEpTávSzintEpTávSzintEp
F143,1160142,8140143,818018
F163,6205143,3185134,525019
F184,2210163,7185155,426021
F204,5225173,9195175,825022
F214,7250194,3240176,132025
F1054,5230224210205,427026
F1254,4185194180185,423024
F1454,4230183,7175165,125522
F1653,8175153,2135134,219017
F1853155132,6140123,619017
F2052,213010-111,91109-102,615513-14
N142,8145122,814512316013
N163,316014-152,814013-143,919017-18
N183,9215173,2170144,726020
N204200173,6180164,926520
N214,4235183,6190155,533023
N1053,9215163,6190164,826020
N1253,7190153,2150134,221017
N1453,3160152,9140143,918019
N1652,815012-132,513011-123,417014-15
N1852,3130112110112,715514